Dansdoktorn

Dansdoktorn

Om mig

Här skriver jag, Peter Kleinwichs - Dansdoktorn -Pedro el Polaco.

Jag har undervisat spanjorer i spansk dans och underhåller med spex och dans i Spanien och Sverige.
Som utexaminerad danspedagog från Danshögskolan i Stockholm har jag arbetat som dansare och artist på gator och torg, restauranger och scener över hela Europa.
Jag är specialiserad på spanska danser och håller kurser i Sevillanas och sällskapsdans. Men jag har också lång erfarenhet av krogshow, har drivit egen cabaret och kan liva upp de allra flesta tillställningar med mitt rättframma och lite fräcka sätt.

SÖNDANS

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2017-01-26 21:45

Får jag lov till SÖNDANS !!!

PETER dansdoktorn KLEINWICHS back in town, Sveriges snabbaste danslärare

Motionsdans i grupp c:a 20 min, sedan foxtrot, bugg, vals, tango, salsa, mm

Jag har genom åren lärt tusentals att dansa pardans. Och ständigt får jag höra ”men var kan man gå och dansa nånstans då?”. Ja, det är ett krux, folk som gillar att dansa, alltså inte disco är inga lönsamma bargäster, varför danshaken försvinner.. Men kvar finns danslusten och därför bjuder jag nu in till dans på dan,

Söndagar mellan 15-17 DANSCOMPAGNIET Fridhemsg 28, T/uppg. Fridhemsplan t.h.

Start: Söndag 5/2. (Vi dansar inte v 9 ,sportlov) t.o.m. 9/4, sen är det påsk.

Tag med din älskling, jag lär honom/er valfri dans på en kvart.

Entré: 150:-/person (gäller även påtittarna så du kan lika gärna dansa). Anmäl gärna helst via e- peter@dansdoktorn.com eller Facebook meddelanden eller mobil 070-441 33 99

Tacksam för hjälp med att sprida detta…. VÄLKOMNA

underhållning

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2016-06-02 10:24

VAD HETER HÄSTEN ?

Ett program det gnäggar om, helt inriktat på träffar för hästfolk. Ras kvittar...jag menar då hästraser... Således kan det bli lika spännande och kul på travträffen som Riks för schetlandsponnier, lokala ridskolans träff eller Hubertusfest. Alla köper vi hö, ryktborstar och väntar på hovslagaren.

Jag besjunger, dansar och hyllar allas våra älskade hästar.

Speltid enligt önskemål.debatt-föredrag

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2014-09-05 14:40

LÅNG LÅNG KORT IHOP eller Swing it magistern, om du törs

Jag har fastnat för skolan och dess framtid. Efter 23 års turnerande som uppsökande lärare i foxtrot, bugg och vals bland landets högstadie och gymnasieskolor har jag några stories jag vill berätta. Jag lärde tusentals avgångselever att dansa pardans. Vad lärde de och den epoken mig?

Föredrag - underhållning

Skoldebatten pågår för att inte säga rasar, liksom svenskt skolväsende. Det talas om olika åtgärder, superlärare, speciallöner mm. Det ena mer krystat än det andra. Jag har bildat mig en uppfattning utifrån fysiskt egna erfarenheter från hundratals skolor. Jag vet hur det luktar i gympasalar och hur det låter på skolgårdar och inte minst lärarrum. Vet politikerna det, minns de?

Denna föreställning är en bra upptakt till alla sammankomster med social/kulturell/andlig samt förstås skolanknytning.

Ett föredrag med dans och musikinslag.

Gage enligt ö.k.

Speltid 50-60 minuter


show & sång & dans

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2013-11-07 21:01

RING SÅ DANSAR VI

Alternativ 1. Cabaret, c:a 40 min, spanska danser, franska chansons på svenska, satir, allvar och snusk, kanske allsång på Beatleslåtarmm. Sen dansar vi, Michael Jackson-moves för alla, pardans, mogendisco är nog rätt namn, foxtrot, bugg, vals, tango.

Någon har kallat min verksamhet för egen genre, en kleinwichs-mix. Sätter fart på folk å fä, ett är säkert, det blir dansat på din fest då jag kommer.

Alternativ 2.

POLKETTA-party eller GRILLÅDANS

Låt mig härmed introducera ett nygammalt koncept för en fest. Gästerna får välkomstdrink och efter en stund drar vi igång repetition av Polketta-dansen.

Polketta är en melodi de flesta känner igen, den ingår i Midsommarsviten av Hugo Alfvén. Den tar knappt två minuter att dansa men c:a en timme att repetera in. Detta gör jag till en upplevelse, jag är danspedagog i botten, samt underhållare. Inte minst "vätskekontrollerna" varje kvart brukar pigga upp deltagarna.....

Det krävs minst 5, helst 6 par, kön kvittar för att genomföra numret. Handlingen är just midsommaren men kan dansas tidsobundet. Flickorna/damerna kommer in, binder löv, herrarna kommer in och sprätter, damerna ansluter, de bildar par, dansar om och dansar ut. Så klart filmar alla in dansen som minne från just den träffen.

PS Kan även genomföras utan alkohol, det är riskfyllt men funkar..

Min tanke är att skapa meningsfull träff och dessutom leka kring en av våra mest älskade och mytomspunna svenska traditioner, midsommaren. Och alla får samtidigt inblick i hur man bygger upp ett sceniskt dansnummer.

SHOW

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2012-12-27 11:38

KABARÉ PRESCRIBÉ dansant och pikant resumé av ett halvt sekel på och bakom scenen. Piano och dragspel: Bjarne Löwdin (kan även spela ensam för små sällskap) Försök till beskrivning: Memoarer i scenversion, hästarna, strippen, spanska dansen, cabarévisorna och humorn. Vi har spelat några ggr i höst och möts av jubel i salongerna. Återkommer i vår, oklart var. Kan bokas/anpassas för fester och sammankomster, temakvällar, kick offs och dylikt. peter@dansdoktorn.com

Inga tidningar har funnit mödan värd att uppmärksamma oss ännu men läs gärna ett tack-mail som kom från en kollega:

skådespelerska/teaterdirektrisen…

VÄRLDSKLASS! Från hjärtat TACK! Du är en underbar underhållare, sång, dans och roligt och rörande mellansnack. Jag skrattade mig hes. Vart tar du all din energi ifrån? Fortsätt med denna show! Den är värd att ses av många, många, kram Berit CarlbergSALSA på en kvart...

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2012-02-20 09:27

SPEEDY DANCE, världens snabbaste och roligaste DANSSKOLA.

...ont i rumban, ring dansdoktorn.

FOXTROT, BUGG, VALS, TANGO, SALSA, CHA CHA, MICHAEL JACKSON-moves mm Det går med en rasande fart, några hänger med och ALLA har roligt.

Med mig på plats blir det dansat på din fest, och med skratt och humor. Läs gärna kolumnen till höger, några av de många tycken om min framfart, hälsar Peter dansdoktorn

gage enligt överrenskommelse

kontakt: e-mail peter@dansdoktorn.com tel. 08-34 52 25 eller 070-441 33 99