Dansdoktorn

Dansdoktorn

Om mig

Här skriver jag, Peter Kleinwichs - Dansdoktorn -Pedro el Polaco.

Jag har undervisat spanjorer i spansk dans och underhåller med spex och dans i Spanien och Sverige.
Som utexaminerad danspedagog från Danshögskolan i Stockholm har jag arbetat som dansare och artist på gator och torg, restauranger och scener över hela Europa.
Jag är specialiserad på spanska danser och håller kurser i Sevillanas och sällskapsdans. Men jag har också lång erfarenhet av krogshow, har drivit egen cabaret och kan liva upp de allra flesta tillställningar med mitt rättframma och lite fräcka sätt.

debatt-föredrag

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2014-09-05 14:40

LÅNG LÅNG KORT IHOP eller Swing it magistern, om du törs

Jag har fastnat för skolan och dess framtid. Efter 23 års turnerande som uppsökande lärare i foxtrot, bugg och vals bland landets högstadie och gymnasieskolor har jag några stories jag vill berätta. Jag lärde tusentals avgångselever att dansa pardans. Vad lärde de och den epoken mig?

Föredrag - underhållning

Skoldebatten pågår för att inte säga rasar, liksom svenskt skolväsende. Det talas om olika åtgärder, superlärare, speciallöner mm. Det ena mer krystat än det andra. Jag har bildat mig en uppfattning utifrån fysiskt egna erfarenheter från hundratals skolor. Jag vet hur det luktar i gympasalar och hur det låter på skolgårdar och inte minst lärarrum. Vet politikerna det, minns de?

Denna föreställning är en bra upptakt till alla sammankomster med social/kulturell/andlig samt förstås skolanknytning.

Ett föredrag med dans och musikinslag.

Gage enligt ö.k.

Speltid 50-60 minuter