Dansdoktorn

Dansdoktorn

Om mig

Här skriver jag, Peter Kleinwichs - Dansdoktorn -Pedro el Polaco.

Jag har undervisat spanjorer i spansk dans och underhåller med spex och dans i Spanien och Sverige.
Som utexaminerad danspedagog från Danshögskolan i Stockholm har jag arbetat som dansare och artist på gator och torg, restauranger och scener över hela Europa.
Jag är specialiserad på spanska danser och håller kurser i Sevillanas och sällskapsdans. Men jag har också lång erfarenhet av krogshow, har drivit egen cabaret och kan liva upp de allra flesta tillställningar med mitt rättframma och lite fräcka sätt.

show & sång & dans

EvenemangPosted by Peter Kleinwichs 2013-11-07 21:01

RING SÅ DANSAR VI

Alternativ 1. Cabaret, c:a 40 min, spanska danser, franska chansons på svenska, satir, allvar och snusk, kanske allsång på Beatleslåtarmm. Sen dansar vi, Michael Jackson-moves för alla, pardans, mogendisco är nog rätt namn, foxtrot, bugg, vals, tango.

Någon har kallat min verksamhet för egen genre, en kleinwichs-mix. Sätter fart på folk å fä, ett är säkert, det blir dansat på din fest då jag kommer.

Alternativ 2.

POLKETTA-party eller GRILLÅDANS

Låt mig härmed introducera ett nygammalt koncept för en fest. Gästerna får välkomstdrink och efter en stund drar vi igång repetition av Polketta-dansen.

Polketta är en melodi de flesta känner igen, den ingår i Midsommarsviten av Hugo Alfvén. Den tar knappt två minuter att dansa men c:a en timme att repetera in. Detta gör jag till en upplevelse, jag är danspedagog i botten, samt underhållare. Inte minst "vätskekontrollerna" varje kvart brukar pigga upp deltagarna.....

Det krävs minst 5, helst 6 par, kön kvittar för att genomföra numret. Handlingen är just midsommaren men kan dansas tidsobundet. Flickorna/damerna kommer in, binder löv, herrarna kommer in och sprätter, damerna ansluter, de bildar par, dansar om och dansar ut. Så klart filmar alla in dansen som minne från just den träffen.

PS Kan även genomföras utan alkohol, det är riskfyllt men funkar..

Min tanke är att skapa meningsfull träff och dessutom leka kring en av våra mest älskade och mytomspunna svenska traditioner, midsommaren. Och alla får samtidigt inblick i hur man bygger upp ett sceniskt dansnummer.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.